Det har aldrig varit en bättre tid att cykla än en låsningstid.

Bristen på bilar och passagerare har gjort att cyklister på alla nivåer kan åka normalt trafikerade vägar med nyvunna förtroende. Medan gym och utomhussporter är nere, visar de sig vara ett utmärkt sätt för hela familjer att bli aktiva tillsammans på ett säkert sätt.

Nu när låsreglerna är bekväma och fler människor är tillbaka på jobbet skulle du bli förlåtad för att du tappar tiden på din cykel.

Men tappa inte hoppet ännu! Allmänhetens kärlek till cykling har inte gått obemärkt förbi och stora investeringar görs redan för att göra Storbritanniens vägar mer cykelvänliga.

Säkrare vägar till framtiden

I maj tillkännagav regeringen en investering på 2 miljarder pund för att uppmuntra grönare och mer aktiva transporter. I vissa områden har detta redan lett till införandet av popup-cykelvägar med skyddat utrymme för cykling, bredare trottoarer, säkrare korsningar och cykel- och bussfält.

Vi hoppas att detta inte bara kommer att uppmuntra nya cyklister att fortsätta sin kärlek till cykling utan också uppmuntra människor som har varit oroliga för trafiksäkerhet att prova det också.

Cykelbanorna betyder att du kommer att hålla dig borta från snabba bilar på ett säkert ställe, du kommer att stöta på mindre otåliga förare och du har mer utrymme för att övervinna hinder på vägen som gropar eller människor som går ut. Så varje investering är positiv.

Hälsofördelar

Cykling är inte bara ett bra sätt att hålla kontakten med andra under den pågående pandemin, det är också ett hälsosamt val för din kropp och förbättrar din kondition och din familj avsevärt.

Regeringen rekommenderar att vuxna får minst 30 minuters måttlig aktivitet per dag, medan barn ska hålla i en timme.

Tänk på när du pendlar, cyklar till butiker eller tar en familjecykeltur över helgen så äter du en stor del av den destinationen utan krångel.

Och det är inte allt. Cykling kan också hjälpa till att hålla din vikt under kontroll och minska risken för kroniska sjukdomar som hjärtsjukdomar, typ 2-diabetes, stroke och cancer.

Sätt det i växeln

Det fantastiska med cykling är att det finns cyklar, hjälmar och andra redskap för alla förmågor och budgetar – speciellt om du söker online.

I synnerhet på många köp- och säljsidor kan du välja ett begagnat, tredje eller fjärde handhjul som fortfarande är i utmärkt skick. Kom ihåg att om du plockar upp en gammal cykel eller utsätter en på baksidan av ditt skjul, se till att vänta på den innan du ger dig iväg eftersom du inte vill att den ska misslyckas under kursen!

 

Det finns också många cyklar för personer med funktionsnedsättning. Så kolla in Wheels for All and Cycling UK om du eller din familj inte kan använda den traditionella tvåhjuliga cykeln.

Fortsätta

Om du blir en vanlig gatuförsäljare när du är stängd vet du redan hur snabb och enkel cykeln kan vara. Men när rutinerna förändras och gatorna blir livligare är det lätt att hitta ursäkter för att återvända till bilen eller kollektivtrafiken.

Nej! Du har utvecklat en riktigt bra vana som det blir svårt att återgå till om du slutar.

Och kom ihåg att om du är lite orolig för alltmer trafikerade vägar finns det många andra alternativ – utnyttja till exempel lokala parker, kanaler och bogserfält.

Om du vill hålla dig till vägcykling, (och detta gäller både gamla och nya cyklister) kom ihåg motorvägskoden så att du är säker och inte gör riskfyllda manövrer.

gör det!

Med stora investeringar i grönare transporter har det aldrig funnits en bättre tid att börja cykla.

Och det handlar inte bara om att bli bättre. Att agera före jobbet eller som familj kommer också att ha positiva effekter på din mentala hälsa och din familj. Det minskar riskerna för stress och depression, ökar humör, sömnkvalitet och energi.

Säkrare vägar innebär att du och dina barn säkert kan gå ut på gatorna oavsett om du cyklar till skolan, pendlar till jobbet eller åker som grupp.

Så vad väntar du på !? Gå på din cykel!